2017. már 10.

Petőfi-gate

írta: mandygabor
Petőfi-gate

petofi10ft.jpg

A WikiLeaks legutóbbi leleplezései között meglepő magyar vonatkozást találtunk. A leleplező dokumentumokból kiderül, hogy a magyar forradalom lánglelkű költője valójában osztrák ügynök volt. Nem is lehetett más, hiszen már a nevével (valójában Petrovics), majd a születési helyével (Félegyháza vagy Kiskőrös?) kapcsolatban is hazudott. Amikor arról beszélt, hogy "láncot hordunk", akkor már Marx szavait ültette át magyarra a Kommunista kiáltványból, miszerint a proletárok csak a láncaikat veszíthetik el, ha fellázadnak. És kik ellen kellene fellázadni? Pató Pál ellen, aki a magyar nemzet sorsát hordozta a vállán. A megfontoltan viselkedő magyar nemesek nélkül a magyar nemzet nem tartana ott, ahol ma tart, nem lennének a hazát gyarapító Mészáros Lőrincek!

Vajon véletlen volt-e, hogy Petőfi a legnagyobb nemzeti ünnepünkön Táncsics Mihály kiszabadítását követelte? Hogy egyik utolsó ismert művében, az Apostolban is egy mozgalmárt próbált megkedveltetni velünk? És véletlen volt-e, hogy a fehéregyházi ütközetben minden józan megfontolás ellenére a költő (akkor már az osztrák kémhálózat rezidense!) csak ült, és nem menekült? Hát persze. Azt az összekötő tisztet várta, aki kozák egyenruhában érte jött, és kimenekítette. Ezért nem találták a közös sírban sem. Petrovics ügynök Bécsbe került, és a Staatsarchivban dolgozta fel a lázadó magyarok adatait.

petofi-csatateren.jpg

Érdekes mellékszál, hogy amikor Franz Philipp von Lamberg meggyilkolásán örvendett, az öröm valódi oka az volt, hogy Lamberg le akarta váltani, vissza akarta hívni a bécsi központba, ő pedig - óh, emberi hiúság! - még egy kicsit tovább akart szerepelni. Maradt tehát a kozák egyenruhás mentőakció. Petőfi olyan képet rajzolt magáról, mint aki a szabadságért az életét is feláldozza. Nos, ez a pojáca osztrák kegydíjon éldegélt, amíg el nem halálozott. Bécsben, 1900 januárjában. A sírja is ott található, de konspirációs okokból Alexandra P. név alatt.

Az sem véletlen, hogy 1945 után a kommunista mozgalom Petőfi nevét tűzte zászlajára. Petrovics elvtárs megdolgozott érte. Már a forradalmat is úgy írta le, hogy ott vörös zászlók alatt száguldanak a forradalmárok, a Világszabadság szent neve alatt. De ha jól megkapargatjuk ezt a nemzetköziséget, mit látunk alatta? A zsidó bankárokat és végső soron Soros Györgyöt. A pénzhez való viszonyát a 10 forintos bankjegy örökítette meg. Elárulta a magyarokat. Olcsón.

Szerencsére semmilyen összeesküvést és botrányt nem lehet örök időre eltitkolni. Erről a judeo-bolsevista összeesküvésről a WikiLeaks végre fellebbentette a fátylat. Vakok legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok. 2018-ban is a Fideszt.

 

Szólj hozzá

humor Petőfi Sándor