2017. sze 14.

Magyar atom

írta: mandygabor
Magyar atom

A magyar atombomba kérdése már régóta foglalkoztatja a hazai közvéleményt. Moldova György szatírájában fordítva tartják a tervrajzokat, és pusztító fegyver építőipari szabadalommá válik.
http://zarthelyiosztaly.blogspot.hu/2011/10/moldova-gyorgy-magyar-atom.html

Egy elavult vicc szerint akkor lesz Magyarországnak atombombája, ha ránk dobják.

De ha a 8 milliós Izraelnek lehet (állítólag több száz), a nálunk fejletlenebb Észak-Koreának pedig már hidrogénbombája és interkontinentális rakétája is van, akkor jogosan merül fel a kérdés: Nekünk miért nincs? Hát azért, mert nagyon sokba kerül, és azt a sok pénzt nemcsak el kell vonni a lakosságtól, hanem egy célra fel is kell használni. Nálunk pedig csak az elvonás működik, a pénz a kormány közeli oligarchák zsebében landol.

És mégis van egy lehetőség: ha a Habony-féle média elhiteti velünk, hogy van atombombánk. Egy ideje már Európa védőbástyájaként tekintünk magunkra. Hát miből állna, hogy ezt a bástyát nukleáris fegyverekkel is ellássuk? Egy magyar nukleáris program jelszavával választást lehet nyerni, a külföld véleménye pedig nem számít, ők még magyarul sem tudnak (és egyébként is Soros György kottájából játszanak).

atomraketak1.jpg

Visszaállíthatnánk a katonai díszszemléket (persze nem április 4-én, hanem a Nemzeti Együttműködés napján), amikor is középtávú vagy interkontinentális rakétának látszó tárgyakat vonultatnánk fel a hordozó járműveken (bőven elég a külső, rakéta nem is kell bele). Kazahsztánban titkos lőgyakorlatokat tartanánk, és a fejlesztő mérnököket nagy állami kitüntetésekben részesítenénk. Robbantások is lehetnének, mondjuk, egy orosz kísérleti telepen. Miből állna, hogy egy orosz föld alatti robbantást a sajátunknak mondjunk? Ennyit Putyin biztosan megtenne kis barátjáért. Ha pedig nem segít nekünk, akkor csak ki kell várni a legközelebbi kelet-európai földrengést, és vállalni kell érte a felelősséget.

Az is fontos, hogy a képzelt apokaliptikus hatalmunkat éreztessük. Írhatná például Lovag Bayer Zsolt, hogy Norvégiát (Hollandiát, az USÁ-t, ez végsősoron mindegy) füstölgő hamuvá változtatjuk, ha tovább kekeckednek velünk. A békemenet mintájára lehetne atommenetet tartani, és elégetni a világ összes liberális országának a zászlóját. A lényeg az, hogy egész népünk átérezze a magyar lét erejét. Mennyivel hatásosabb ez, mint a GDP-t méregetni!

Ha Románia és Szlovákia is kedvet kap a saját nukleáris fejlesztéshez, akkor megosztanánk velük a magyar "atomtitkot" (hogy ugyanis nincs atombombánk). Idővel a Visegrádi Négyek is komoly nukleáris hatalmi centrumot képeznének.

Egyébként van egy lehetőség, amivel ténylegesen is zsarolhatnánk Európát. A paksi atomerőművet bármikor levegőbe repíthetjük. Igaz, hogy akkor mi is vele pusztulunk, de kit érdekel? Az off-shore cégekbe és svájci bankszámlákra kimentett vagyon akkor is megmarad.

.

Szólj hozzá

propaganda atomhatalmak