2017. júl 13.

János jelenéseinek újraértelmezése

írta: mandygabor
János jelenéseinek újraértelmezése

Hatalmas tudományos szenzációt jelentett, amikor Dunaújvárosi Aszpik, a neves bibliaszakértő a Vatikánban, egy pizzákhoz használt csomagolópapír hátoldalán felfedezett egy antik szöveget, amely teljesen új megvilágításba helyezi János jelenéseit. A texus a hetedik pecsét feltörését, közelebbről az első négy trombitaszó történéseit írja le (Jelenések, 8:6-12).

Az első trombitaszóra lőn jégeső és tűz, és az élőfáknak harmadrésze megége. A szavak figyelmes elemzéséből kiderül, hogy ezek valójában a klímaváltozásra és a szélsőséges időjárásra vonatkoznak, amikor is egyszer nagyon hideg van (óriási havazások és jeges utak), másszor pedig nagy forróság, ami elpusztítja a növényzet nagy részét (erdőtüzek).

jelenesek-tuz.jpg

A második trombitaszó nyomán meghala a tengerben lévő teremtett állatoknak harmadrésze. Az óceánok jelenlegi szennyezettsége már közel van ehhez a ponthoz.

A harmadik trombitaszó a folyókról szól ("sok ember meghala a vizektől, mivel keserűkké lőnek"). Ez a városi vízhálózat összeomlását vetíti előre, amelynek szintén tanúi vagyunk.

A negyedik angyal trombitaszava elhalványítja a Napot és a Holdat ("hogy meghomályosodjék" és hogy "ne fényeljék"), ez pedig egyértelműen utal a mai nagyvárosokban tapasztalható légszennyeződésre, amely már a közlekedési láthatóságot is veszélyezteti.

Aszpik atya szerint már ma ezeket a napokat éljük, János apostol nekünk és rólunk prófétál.

Arra a kérdésre, hogy hogyan fordítaná le a Jelenések üzenetét a mai politikusok számára, a szakértő csak annyit mondott:. "Trump írja alá azt az istenverte klímaegyezményt!"

 

 

Szólj hozzá

Biblia Környezetszennyezés Jelenések könyve